خودمان را به نشنیدن بزنیم

به گزارش مجله سرگرمی، نفیسه مجیدی زاده:یک روزهایی انگار گوش هایمان حساس تر می شوند، آن قدر که حتی سروصداهای کوچک هم می توانند آزارمان بدهند چه رسد به این همه آلودگی صوتی در اطراف مان!

خودمان را به نشنیدن بزنیم

صدای چکه کردن شیر آب، صدای قژ و قژ درهای روغن نخورده، صدای وِز وِز هندزفری و حتی صدای سرخ شدن بادمجان ها در روغن که در ظاهر آزاردهنده نیستند، در مجموع آلودگی صوتی محسوب می شوند. اما در اطراف ما آلودگی های صوتی بزرگ تر و عمیق تری وجود دارد. شما چه قدر به آن ها توجه می کنید؟

شدت مجازِ صدا

بنابه تعریف سازمان حفاظت محیط زیست، آلودگی صوتی عبارت است از پخش و انتشار هرگونه صوت، صدا و ارتعاش بیش از حد مجاز و مقرر در فضای باز (غیرِ سرپوشیده). می دانیم که واحد اندازه گیری صدا یا صوت دسی بل است و در صورتی که شدت صدا بلندتر از 85 دسی بل باشد، قدرت آسیب زدن صدا به گوش شما بیش تر می گردد. نکته دیگر مدت زمان قرار دریافت در معرض صدای بلند است. یعنی اگر هشت ساعت در معرض صدایی با قدرت 85 دسی بل قرار بگیریم گوشمان آسیب می بیند و اگر صدایی با شدت بیش از 110 دسی بل، مدت 30 ثانیه به گوش ما برسد کار گوشمان ساخته است.

البته این ها تعاریف علمی آلودگی صوتی و سروصدا هستند، ولی ما هر کدام برای سروصدا تعریف خاصی داریم. چند سال قبل یکی از پیشکسوتان موسیقی به من گفت که رادیو با پخش موسیقی سروصدا ایجاد می نماید، چون بدون این که بخواهید موسیقی پخش می نماید! او معتقد بود موسیقی را باید در زمان خودش و به انتخاب خودمان گوش بدهیم وگرنه چیزی جز سروصدا نیست.

این صداهای آزاردهنده

شما کدام عامل آلودگی صوتی را می شناسید؟

غزل 16ساله از دست انداز روبه روی خانه شان صحبت می نماید و می گوید که ماشین ها وقتی به این دست انداز می رسند توقف می نمایند و او اوایل به صدای توقف کامیون ها حساس بود، اما الآن هر صدای ترمزی را دقیق می شنود و روی این صدا حساس شده است.

امیرعلی، 13ساله هم از صدای بلند تلویزیون همسایه در ساعت پخش اخبار می گوید و آن را آلودگی صوتی ای می داند که همواره سر ساعت های خاصی تکرار می گردد.

سپهر، 16ساله صدای خواهرش را هم آلودگی صوتی می داند چون از هنگام برگشتن از مدرسه، بی وقفه ریز اخبار مدرسه را برای مادر تعریف می نماید؛ حتی مثلاً جزئیات دعوای دو هم کلاسی ها را!

باران 15ساله هم از صدای زوزه سگ های همسایه ها خسته است.

تأثیر روی شنوایی

پزشکان متخصص گوش و مجاری شنوایی معتقدند که سروصدای بلند می تواند روی عصب شنوایی تأثیر منفی بگذارد. چون سروصدای زیاد سلول های مویی گوش داخلی و عصب شنوایی را تخریب می نماید و باعث کم شنوایی کوتاه مدت یا بلندمدت و حتی وز وز گوش می گردد.

البته باز جای شکرش باقی است که صدای بلند هیچ موجود زنده ای را از بین نمی برد و فقط می تواند روی اعصاب اثر بگذارد و باعث کم شنوایی یا ناشنوایی کوتاه مدت یا بلندمدت گردد.

راه حلی برای خودمان

خیلی وقت ها با خودم فکر می کنم چه طور می توانم با این غول صوتی مبارزه کنم؟ خب، بعضی موارد را تقریباً می توانم حل کنم. مثلاً هرصدای مزاحمی که در خانه باشد مثل صدای بلند تلویزیون، صدای قژقژ درها و... با کنترل، روغن کاری درها، خواهش از افراد خانواده و در نهایت با کمی آرامش خودم حل می گردد، اما چه قدر می توانم روی صدای بیرون از خانه تأثیر بگذارم؟

البته به بعضی از همسایه ها هم می گردد تذکر داد، هرچند معلوم نیست این تذکرها چه قدر تأثیرگذار باشد. سروصدای خیابان، وقتی بیرون از خانه هستیم هم کاملاً از دست ما خارج است.

اما وقتی داخل خانه هستیم، آن هم خانه ای که پنجره دوجداره ندارد، عایق صوتی و یا فضای سبز وسیعی هم نیست که کمی بین خانه و خیابان فاصله بیندازد، می توانیم پیشنهاد بدهیم که چیدمان وسایل خانه تغییر کند. بعضی از وسایل اگر در جای مناسبی قرار بگیرند، می توانند به کاهش صدا یاری نمایند.

از طرف دیگر می توانیم مکان های کم سروصداتر را در خانه شناسایی کنیم و در زمان استراحت و یا وقتی احتیاج به سکوت داریم، از این فضاها استفاده کنیم و یا اصلاً می توانیم خودمان را به نشنیدن بزنیم، این را که بلدیم!

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد..

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 11607

به "خودمان را به نشنیدن بزنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خودمان را به نشنیدن بزنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید